Het Uitzendbureau voor Bijzondere Beroepen
Een laboratorium om kennis en ervaring te delen, maar ook om nieuwe combinaties te maken en te kijken hoe een kind die goed tekent samen kan werken met iemand die graag zingt. Dit is een buurt project in Oosterheide te Oosterhout van Bas Kools en Marja Reniers in samenwerking met En Plein Public, Stichting Worstenbrood.

Nieuwe beroepen worden geboren, kinderen uit de wijk Oosterheide werken de hele week aan hun creaties. Op zaterdag 14 juli 2012 is er een presentatie van hun ontwerpen op het podium van En Plein Public.
Iedereen uit de wijk is welkom.

Scenario
Voor onze nieuwe wereld zijn we op zoek naar nieuwe beroepen. Bij deze nieuwe beroepen kijken we samen naar het talent wat er bij de kinderen aanwezig is en borduren daar op voort. De kinderen kunnen hun bijzondere beroep ook aan anderen leren en doen dit door dat ze zelf een korte workshop maken en natuurlijk zijn er ook gereedschappen en pakken nodig. Er is dus genoeg te doen in deze week en we moeten samen maar snel aan de slag gaan. De beroepen kunnen een mix zijn van creatief talent in combinatie met iets wat waar je goed in bent. Dit kan van alles zijn postzegels plakken tot bloemen water geven, zingen of het verzorgen van een poes.
Project informatie